SFSMO Logo

Vlez
Fakti
Idei
Vesti
Svet
Kontakt

 

Семејна федерација за светски мир и обединување

Божествен ден

  TTF Kirilica
 

Klikni za pogolema slikaНашите традиции овозможуваат да дојде до израз добрината во луѓето.

Така оваа Нова година можевме да ја пречекаме на добар, убав, весел и откачен (а сепак трезвен) начин.

  Најрадосна ноќ
во пречек
на новиот
милениум

Освен 20-тина членови и гости од Македонија, имавме и гости од Кореа, Јапонија, Словенија, Чешка и Унгарија, а особена чест со нивното присуство ни направија професорите Билјана Перчинкова и Кирил Темков

Сите уживавме во најразлични игри, песни и јадења - балкански, ориентални и некои сосема оригинални. Нема фајде од зборување - дојдете 2001-та да ја пречекаме заедно!

Особено свечен беше самиот момент (знаете кој). Додека надвор врева правеа разни пиротехнички направи, ние ги посветивме тие неколку моменти на она што е најважно за секој од нас - а што е тоа ќе треба да прашате секого индивидуално, бидејќи се случуваше длабоко во нашите срца.

 
   
 
Влез / Факти / Идеи / Вести / Свет / Контакт
www.unification.net/macedonian
(c) СФСМО Македонија
 
Вовед,
најнови
вести и
линкови
Почетоци
Развој
Денес
Семејство
Принцип
Говори
Акции
Лекции
Прослави
За
светското
движење
Адреси
Телефони
Имиња