SFSMO Logo

Vlez
Fakti
Idei
Vesti
Svet
Kontakt

 

Семејна федерација за светски мир и обединување

Фестивал на спорт и култура

  TTF Kirilica
 

Olimpiski stadionОд 9-ти до 14-ти февруари се одржа уште еден од нашите големи фестивали, особено значаен заради 80-тиот роденден на преч. Мун. Во присуство на бројни државници, религиозни водачи, академици, новинари и други, беа одржани повеќе манифестации, вклучувајќи:

  Човештвото,
едно семејство
Светот,
еден дом.
(сфксМОТО)

Напис од Нова Македонија

  • Мировни конференции
  • Спортски натпревари
  • Културни манифестации
  • Збратимување со градовите во Кореа
  • Голема свеченост за млади брачни двојки

Pred stadionotЗа нас од голема важност беше и учеството на група од 50-тина претставници на Македонија, која помина незаборавни денови во Кореа, благодарение на спонзорството на Европскиот центар на СФСМО.

Освен неколку наши членови, во групата беа проф. д-р Кирил Темков, претставници на МПЦ, Нова Македонија и други.

За да дознаете како си поминавме, најдобро е да го прочитате написот на еден од учесниците. Димитровски Зоран напиша за Нова Македонија:

 
   

...претставуваше навистина ексклузивна можност и несекојдневна пригода да се присуствува и да се учествува во Благословот на повеќе десетици илјади млади двојки од целиот свет, што се одржа на 13 февруари на олимпискиот стадион во Сеул, Јужна Кореја, во рамките на Светскиот фестивал на спортот и културата 2000, во организација на Обединувачкото движење на пречесниот Сан Мјанг Мун... (кликни за уште)

 
Влез / Факти / Идеи / Вести / Свет / Контакт
www.unification.net/macedonian
(c) СФСМО Македонија
 
Вовед,
најнови
вести и
линкови
Почетоци
Развој
Денес
Семејство
Принцип
Говори
Акции
Лекции
Прослави
За
светското
движење
Адреси
Телефони
Имиња