Index
Den forente familie

Den forente familie

Myter og fakta


3.  Religiøst hat i bokform

"Sions vises protokoller" er en bok skrevet i 1905 av en russisk-ortodoks kristen, Sergei Nilus, for å spre løgner om jødene. La oss bare nevne et par av disse løgnene: Forfatteren hevdet å ha smuglet dokumenter ut fra hemmelige møter for en gruppe ledende jøder som deltok på den første sionist-kongress i Basel 1897. De skal ha diskutert i detalj hvordan de skulle gå fram for å oppnå verdensherredømme.

På en utrolig utspekulert måte "beviser" boka at det fins en internasjonal jødisk konspirasjon. Boka ble snart selve kjernen i antisemittisk propaganda og er blitt kalt "jødeutryddelsenes far". Den ble brukt av antisemitter over hele verden for å indoktrinere folk. Den russisk-ortodokse kirke begynte å lese fra boka i sine kirker. Den førte til tsarregimets voldsomme og blodige jødeforfølgelser. Hitler ser ut til å ha trodd hvert ord i boka da han skrev "Mein Kampf". Fra 1935 ble Sions vises protokoller pensum i tyske skoler og ble en viktig del av strategien for å "hjernevaske" det tyske folk til å tro at de måtte rydde jødene av veien. Også Stalin utnyttet seg fullt ut av boka. Etter at den ble oversatt til arabisk, ble den en av de mest solgte bøkene i mange muslimske land. Kong Faruk av Egypt passet alltid på at alle hans offisielle gjester fikk en kopi av Sions vises protokoller. Boka er blitt et våpen i den arabiske verdens propagandakrig mot Israel.

     Det er over ett hundre år siden et av historiens aller verste antisemittiske skrifter ble fabrikkert - «Sions vises protokoller». […] Det var tsarens hemmelige politi som sto bak, og det ble brukt for å hisse opp befolkningen mot jødene for derved å avlede oppmerksomheten fra regimets problemer. Det var en direkte sammenheng mellom utbredelsen av «Sions vises protokoller» og de morderiske pogromer. Senere brukte nazistene disse primitive antijødiske stereotyper til å indoktrinere det tyske folk. Det endte med Holocaust. Det var altså intet harmløst propagandaskrift det dreide seg om. […]
     I den arabiske verden er det i dag høysesong for antijødiske konspirasjonsteorier. Blant dem som finansierer nye utgivelser av «Sions vises protokoller» er det saudiarabiske kongehus.
     Aller mest skremmende er det at den populære egyptiske satellittkanalen «Drømme-TV» sender en serie i 41 episoder basert på «Sions vises protokoller». Den heter «Rytter uten hest», og når via satellitt og Internett hele den arabiske verden – der massene på forhånd ble fortalt at det egentlig var jødene som sto bak terrorangrepene 11. september 2001.

 - Jahn Otto Johansen, Aftenposten, morgenutgaven, onsdag 27. november 2002, side 10.

De siste ukene har millioner av egyptere samlet seg foran fjernsynet for å få en daglig dose statsautorisert antisemittisme. Fjernsynsserien «Rytter uten hest» har vakt oppsikt ikke bare i Israel, men også i USA, Europa og blant menneskerettighetsorganisasjonene i Kairo. Basert på «Sions vises protokoller» forsøker serien å bevise at det finnes en konspirasjon der jødene forsøker å overta kontrollen over kloden. Historikerne har for lengst forkastet protokollene som et hatmanifest produsert av den russiske tsaren Nicolas II sitt hemmelige politi for å kunne anklage jødene for landets problemer. […]
     Det er ikke noe nytt at lite demokratiske regimer i Midtøsten støtter opp under antisemittisme for å kunne unngå fokus på frustrasjonene hjemme […] Inntil nylig forsvarte president Hosni Mubarak TV-serien […]

- Fra ”TV-serie sprer jødehat”, en artikkel av Roger Hercz i Dagsavisen onsdag 27. nov 2002, side 26.

Boka "Awful Disclosures of the Hotel Dieu Nunnery of Montreal (Forferdelige avsløringer om "Hotell Dieu"-nonneklosteret i Montreal)", først utgitt i 1836, er en lignende historie. Den ble skrevet av anti-katolske prester på en tid med sterk forfølgelse av katolikker i USA. De hevdet at en tidligere nonne, Maria Monk, var forfatteren. Boka er full av ville påstander: Det hevdes at nonner ble henrettet hvis de nektet å ha samleie med prester, og at hovedpersonen måtte rømme fra klosteret etter at en prest hadde gjort henne gravid. Ifølge boka var det vanlig praksis å kvele slike barn med en gang de ble født.

I en lignende historie skal en nonne ha flyktet fra et kloster og fortalt ville historier om å ha blitt holdt i fangenskap bak klostermurene og de forferdelige ting som pågikk der. "Convent Cruelties or My Life in a Convent" [Grusomheter i kvinneklosteret eller Mitt liv i et kvinnekloster] , skrevet av Helen Jackson i 1919, er et annet eksempel på religiøst hat i bokform.

Lignende bøker, f eks "Moonie" og "I skyggen av Moon-familien", blir skrevet om pastor Moon, Den Forente Familie (Unification Church) og andre nye religiøse bevegelser. I dag er det anti-sekt-bevegelsen som står bak bøkene. De blir ikke bare produsert for å spre denne hatbevegelsens propaganda og løgner. En millionindustri som anti-sekt-bevegelsen trenger hele tiden nye "avsløringer". Uten dem holdes ikke det finansielle grunnlaget ved like. Uten de "farlige sektene" er det nemlig ikke behov for anti-sekt-bevegelsen.Myter og fakta  |  Anti-sekt-bevegelsen og organisert trosnedbryting |  Sektfobi |  Religiøst hat i bokform
Medias holdning til nye religiøse bevegelser  |  Hvem står bak anti-sekt-bevegelsen?
Akkurat det samme ble sagt om jøder og katolikker  |  Sannheten om hjernevask-myten

Top  TopMyter og faktaNeste  Medias holdning til nye religiøse bevegelser

Innhold | pastor Moon | Nyheter | Velsignelsen | Familieforbundet | Kvinneforum | Den Forente Familie | Prinsippene
C.A.R.P | Prosjekter | Ren Kjærlighet | Den åndelige verdenHovedansvarlig:  Knut Holdhus

E-mail:  enhet@c2i.net