Index  |  Meny
Kjærlighet - det lønner seg å vente

Ren kjærlighet

kjærlighet  Seksuelle opplevelser virker dypt destabiliserende på tenåringer og gjør at de unge plutselig havner midt opp i en verden av følelser som de er ute av stand til å mestre. I livet er det helt avgjørende å ta de riktige valg. Velg derfor å avstå fra sex til du er gift! Å avstå fra seksuelle forhold før ekteskapet har utrolig mange fordeler. Selv om du ikke blir fysisk skadet av et utenomekteskapelig sexliv og pådrar deg kjønnssykdommer, vil du garantert få varig mén på det indre plan. Sex i en for tidlig alder fører til et knust hjerte, tap av selvrespekt, skyld, skam, raseri over å bli sveket, depresjon, frykt for å bli gravid eller pådra seg kjønnssykdommer, ja ofte til og med til selvmord.


Vil gifte seg først.  Kampen for dyden er ikke forbeholdt muslimer.  Kristoffer Singstad (21) og Hilde Røkenes (20) er kjærester.  De har ikke sex fordi de tror at Gud ikke ville like det.
 - Frykten for å miste dyden står helt sentralt for kristne ungdommer, fastslår teolog og kjønnsforsker Åse Røthing. hun ver mer enn de fleste om både seksuell moral og praksis blant kristne, etter å ha dybdeintervjuet 22 jenter fra ulike kristne miljøer. [...]   - Poenget er at å miste den [dyden] oppfattes som en synd i forhold til Gud.  Samtidig formidles en retorikk som sier at seksualiteten kan brukes opp.  Den som ikke er jomfru når hun gifter seg, sammenlignes med "en utbrent fyrstikk" eller en epleskrott.
 - Fra "Der dyden er hellig", en reportasje ved Hilde Lundgaard, Aftenposten søndag 14. september 2003, del 2, side 1 og 7-9.

Ved å bli seksuelt aktiv i en altfor ung alder, mister du dyrebar tid og energi, som du trenger for din intellektuelle, emosjonelle og åndelige utvikling.

Sikker sex er en myte. Det er ekteskapet, og ikke kondomer, som vil beskytte deg både fysisk og emosjonelt.

I en kultur sterkt påvirket av den moderne underholdningsindustrien blir vi forledet til å tro at sex utenom ekteskapet er helt normalt. Men det er ikke det! Vi mennesker er ikke skapt for å gå gjennom alle de traumatiske og destruktive opplevelser som fri sex og sex før ekteskapet medfører. Vi er skapt for sann kjærlighet basert på trygghet og ansvarsfølelse, noe vi umulig finner i tilfeldige forhold, men kun i et sunt ekteskap.

Hvis du allerede har hatt seksuelle opplevelser, selv om du ikke er gift, er det aldri for sent å begynne på nytt. Hvis du før har valgt å være seksuelt aktiv, kan du nå velge å avstå fra sex. Ta kontroll over livet ditt og følelsene dine på en ny måte. Velg avholdenhet! Det er kanskje ikke lett for deg å holde seg unna sex, men det er den beste gave du kan gi deg selv og din fremtidige familie. Bestem deg nå!


Flere og flere er begynt å innse det:
"Bush vil få ungdom til å vente med sex.  USAs president George Bush vil tredoble støtten til å lære amerikansk ungdom opp i seksuell avholdenhet.
- Positivt, sier Odd Anders With, statssekretær i barne- og familiedepartementet.  - Det er viktig å formidle idealer som er med på å knytte sammenhengen mellom sex og ekteskap, også i undervisningen, mener With. Statssekretæren tror Bush sitt tiltak kan være et positivt bidrag i kampen mot høye aborttall og uønsket graviditet.
Ifølge Christianity Today har det de siste årene blitt bevilget 375 millioner kroner til programmer som skal gi tenåringer opplæring i seksuell avholdenhet.  Nå ønsker Bush å tredoble dette beløpet til over 1 milliard kroner årlig.
With mener at selv om det ikke i like stor grad satses på undervisning i seksuell avholdenhet her i landet, så er det viktig å skape ansvarlige holdninger hos ungdom gjennom undervisning".
- Fra "Milliard til sex-avhold", en artikkel av Cathrine Haugeli Halvorsen i Vårt Land, 15. juli 2002


Avlegg et løfte om ren kjærlighet for deg selv!


Les videre for å få mer innsikt.

Velg blant disse temaene:

Kjærlighet - det lønner seg å vente
( En liten håndbok i sann kjærlighet for AIDS-tidsalderen )Top  TopKjærlighet - det lønner seg å venteNeste  Vi trenger et alternativ til den seksuelle revolusjonen
1.Vi trenger et alternativ til den seksuelle revolusjonen

2.
2.1
2.2
Den fatale løgnen - sikker sex
Kondomet gir ingen absolutt beskyttelse
Et tabu: systematisk testing
kjærlighet
4.
4.1

4.2

4.3

Tenåringssex - vår tids påfunn
Prisen å betale for å være for tidlig
seksuelt aktiv

Seksualundervisning som virker
villedende

En hyllest til blygheten
3.
3.1
3.2
3.3
3.4

3.5
Seksualitet - myter og virkelighet
Naturalismens løgn: "All sex er naturlig"
Kulturalismens løgn: sex er noe kulturelt
Sex og kjærlighet forveksles
Myten om at sex er en morsom lek, og hvor lett man blir fange av det erotiske
Myten om seksuell erfaring

5.
5.1

5.2

5.3
5.4


Hva er kjærlighet?
Den romantiske myten om lidenskapelig
forelskelse

De to dimensjonene ved ekteskapelig
kjærlighet

Ekteskap eller samboerskap?
En sann familie, skolen der vi lærer å elske våre medmennesker

Innhold | pastor Moon | Nyheter | Velsignelsen | Familieforbundet | Kvinneforum | Den Forente Familie | Prinsippene
C.A.R.P | Prosjekter | Ren Kjærlighet | Den åndelige verden


Postboks 3045,  Elisenberg,
0207  OSLO
Tel  22 55 39 75
Fax  22 44 85 34
Hovedansvarlig:  Knut Holdhus

E-mail:  enhet@c2i.net