Index  |  Ren kjærlighet  |  Meny
kjærlighet

Kjærlighet - det lønner seg å vente

3.5   Myten om seksuell erfaring

Ut fra rent materialistiske begreper tror mange at den beste måten å lære seg å elske på er gjennom kjærlighetsforhold med rikelig med sex. Ifølge denne logikken lærer vi å bli bedre i sex desto mer seksuell erfaring vi får, og desto flere forskjellige partnere vi har. Dette er hovedtenkningen bak utallige publikasjoner beregnet på ungdom, som f eks det franske ukebladet "20 ans".


Her i Norge finner vi en hel rekke ungdomsblader som Vi og gutta, in-side, Topp, Babe og [mag] som alle fokuserer på livsstil for tenåringer. Disse bladene bruker hele tiden mye plass til sextemaer. Guttebladet Babe inneholder lite annet enn nakne jenter. Sjefsredaktøren begrunner dette med at han ønsker å tjene penger på bladene og må derfor "ha en kommersiell innpakning".
- Vårt Land, 15. desember 1997, side 8-9.

"Barneombud Trond Waage mener de moderne jentebladene er spekulative. "Det virker som om novellene i disse bladene er skrevet av middelaldrende menn som forsøker å tvinge sine skitne fantasier over på 12-15 år gamle jenter. [...] Mange foreldre får bakoversveis når de oppdager innholdet i bladene," sier Waage. [...] Ifølge Waage fører seksualiseringen i samfunnet til flere og råere overgrep mot barn og unge".
- Fra en artikkel i VG under overskriften "Rå sex for småjenter", 18. februar 2000, side 14-15.

Når ungjenter kjøper sommerens ukeblader, får de G-stringtruse, topp, kroppsgelé eller boken ”Hot Sex” med på kjøpet.
 […] De får servert artikler om hvordan de skal kle seg sexy.  Om sexy hår, sexy legger, sexy utringninger, store pupper og små rumper.  […] Hvordan de som jenter bør være for å bli sjekket opp av de kuuleste gutta.  Boken ”Hot Sex […] skal gi deg de aller beste og saftigste sextipsene […] Mag er et mote- og livsstilsblad for jenter mellom 17 og 23 år.  ”Vi er veldig bevisst på at vi ikke skal utøve sexpress på jenter,” sier redaktør Marian Godø.  Hun understreker at sex og forhold er en del av bladet.
-  Fra ”Sexflom i jentebladene”, en reportasje om unge og sexpress, Aftenposten, morgenutgaven, tirsdag 23. juli 2002, side 12.

Mer og mer målløse kom jeg og mine venninner, mødre som meg, til å kikke i et blad min 14-årige datter hadde som lesestoff.  Ungdomsbladet ”Spirit” kan tas med gratis fra en del butikker.  Min datter hadde fått det på en tur i byen, og det skulle vise seg at en 10-åring i gjengen også hadde tatt det med seg fra en butikk. […]
Det vi reagerer på ved nærmere gjennomsyn er det overdrevne fokuset på sex, i reklame og tekst.  Det er pornografiske undertoner og mye nakne jentekropper i utfordrende posisjoner. […]  Her er sakset bilder med sterkt erotiske scener som gruppesex, lesbiske jenter, fra filmer med aldersgrense 18 år, i et blad som altså deles ut gratis til mye yngre barn.

Fra ”Spekulativt ungdomsblad”, et leserinnlegg av tre mødre, Kristin Haraldstad, Anne Sem Kvernevik og Helen Tolås Coward, i Aftenposten, aftenutgaven, tirsdag 1. juli 2003, side 26.

I virkeligheten er menn eller kvinner som forfører andre, vanligvis mennesker som føler seg ute av stand til å elske sine medmennesker. De forsøker å kompensere for et tomt følelsesliv ved å søke tilfredsstillelse i å dominere andre, eller til og med såre dem. Å ha mange seksualpartnere fører dessuten til at våre følelser blir mindre intense. Vi husker våre følelser fra seksuelle opplevelser meget godt. Minnene fra slike opplevelser med en annen seksualpartner står derfor ofte i veien for ens nåværende eller fremtidige opplevelser. Noen ganger blir til og med et ektepars mest intime stunder forstyrret av den ene eller begge ektefellenes klare og tydelige minner og følelser fra en tidligere affære. Når noe slikt skjer, blir intimiteten i et forhold ødelagt. Jo flere seksualpartnere man derfor har hatt, jo mer er ens hjerte fullt av minner som hindrer en i å investere seg fullt ut i et ekte kjærlighetsforhold, som man bare ønsker å nyte sammen med sin partner.


"Mange ektefolk kommer inn i en ond sirkel på grunn av tidligere seksuelle forhold. Spesielt kvinner opplever at partnerens tidligere forhold skaper problemer som f eks usikkerhet på om de selv strekker til i køyen".

- Eilif og Marit Haaland, ledere for Ungdom i Oppdrags familiearbeid i Hordaland og Sogn og Fjordane, fra en artikkel i Vårt Land, 20. februar 1999, side 16.

Det beste er og forblir å avstå fra sex før ekteskapet. For et gift par blir da et seksuelt forhold som en fredelig hage paret får ha for seg selv, og som ingen andre har skitnet til. En slik situasjon hjelper paret til å oppnå den største intimitet med hverandre. På det indre plan, i ens hjerte, gir det seg enorme utslag å ha styrt kroppen unna sex med andre enn sin ektefelle. Mangel på seksuell erfaring før ekteskapet er langt fra noe handikapp, men tillater tvert imot ekteparet å være sammen om å oppdage denne frydens hage. Den amerikanske psykologen Coleen Mast ( skapte Sex Respect: The Option of  True Sexual Freedom, et opplysningsprogram om sex, basert på å avstå fra sex før ekteskapet ) skriver:  "Erfaringene ektefeller har sammen, og minnene om disse gir mann og kone et sterkere ønske om å lære hverandre bedre å kjenne og gjøre deres engasjement i hverandre rikere og mer stimulerende" (Fra "Sex and the Sanctity of Love - Beyond Biology", en artikkel i The World and I [ et amerikansk nyhetsmagasin utgitt av The Washington Times Foundation], september 1989, side 543-553 ).

Ungdom som allerede har opplevd før-ekteskapelige seksuelle forhold, har imidlertid muligheten til å forandre livsstil og gjøre et nytt forsøk på å holde seg "jomfruelig" ("secondary virginity" på engelsk), som forberedelse til ekteskapet.Top  TopKjærlighet - det lønner seg å vente
Seksualitet - myter og virkelighet
Neste  Tenåringssex - vår tids påfunn

Innhold | pastor Moon | Nyheter | Velsignelsen | Familieforbundet | Kvinneforum | Den Forente Familie | Prinsippene
C.A.R.P | Prosjekter | Ren Kjærlighet | Den åndelige verden


Postboks 3045  Elisenberg
0207  OSLO
Tel  22 55 39 75
Fax  22 44 85 34
Hovedansvarlig:  Knut Holdhus

E-mail:  enhet@c2i.net