Index
Nyheter

Pastor Moon (81) på 52-dagers taleturné (forts.)

Pastor Sun Myung MoonPastor Moons historiske taleturné nådde sitt klimaks i Washington DC 2. påskedag, 16. april 2001, i et stort møte på Omni Shoreham hotellet, der over 4 000 geistlige fra en lang rekke kirker var kommet sammen for å feire turnéens suksess. Dens tema var "Gjenbygg familien, gjenopprett samfunnet og forny nasjonen og verden!" Pastor Moon selv talte i 52 byer i løpet av 52 dager. Over 100 000 mennesker hørte ham tale. Prester fra andre kirker talte også eller introduserte pastor Moon til menighetene. Omtrent halvparten av møtene fant nemlig sted i kristne kirker, som ønsket pastor Moon velkommen. Flere prester reiste sammen med pastor Moon til andre byer og introduserte ham til sine kolleger og andre menigheter. En av dem var erkebiskop George Augustus Stallings fra Imani Temple i Washington DC. Han har dette å si: "Aldri i Amerikas historie har det vært en så dristig og freidig åndelig leder med en slik sjelsstyrke i arbeidet med å bringe sammen alle religiøse ledere. [...] Jeg takker Gud for at han har kalt pastor Sun Myung Moon til å lede som en profet og messiansk skikkelse for å bryte ned murene som skiller oss fra hverandre. [...] Vær ikke bare opptatt av din egen religion og rase; vi er én familie".

Biskop Dan Johnson fra Heart of Fire Church (pinsevenner) sier: "Vi vet bare ikke hva Gud har forberedt for denne store "marsjen" for å bygge hans rike. Vi har ikke forstått pastor Moon. Vi skjønte ikke hvordan Gud hadde utvalgt og velsignet ham. Nå forstår vi, og det er blitt rene "pinsen". Gud har oppdratt en leder midt blant oss for å forene kirkene og bringe en revolusjon til den kristne verden. I kveld ser vi drømmen til Jesus realisert. Vi er alle forent. Takk Gud for Far og Mor Moon".

Pastor Marion Bennett som har vært pastor i metodistkirken Zion ble spurt av en ABC-TV-reporter om noen i hans menighet var skeptiske til å invitere en så kontroversiell skikkelse til kirken sin. Bennett svarte: "Joda, enkelte var ikke enige i beslutningen min. Men folk gikk også imot meg i 1964, da jeg inviterte dr Martin Luther King jr til Las Vegas. Historien viste at jeg hadde rett angående dr King. Jeg tror også at historien kommer til å vise at jeg har rett angående pastor Moon".

Dr T. L. Barrett, øverste leder i Church of God in Christ, Chicago, opplevde litt av et mirakel på taleturnéen sammen med pastor Moon. Dr Barrett hadde levd atskilt fra kona i ti år. Plutselig en morgen ble han spurt av pastor Moon om ekteskapet sitt. Pastor Moon sa en bønn og sa: "Innen ti dager kommer dere til å komme sammen igjen". Og det skjedde! Allerede etter sju dager. Deres ekteskap er nå blitt velsignet av pastor og fru Moon.

Mediadekningen av taleturnéen var meget god og positiv. Her er noen overskrifter: "Moon shines in Chicago", (Chicago Sun Times, 1. mars). "Lokale inngår samarbeid med Moon." (Chicago Tribune, 1. mars). "Moon understreker betydningen av familien" (Milwaukee Journal Sentinel, 4. april). "Enhets-lederen [pastor Moon] finner mange tilhengere i Winston" (Winston-Salem Journal, 3. april). "Lokale prester ønsker Moon velkommen" Pioneer Planet, 9. mars). "Byprester sterkt engasjert i pastor Sun Myung Moon sitt initiativ for familien" (Oakland Post, 4. mars).

Turen begynte i Bronx, New York, 25. februar og ble avsluttet i Burlington, Vermont 17. april. Møter ble holdt i samtlige 50 stater samt Washington DC.Top  Top

Nyheter  |  Tidligere nyhetsartikler

Innhold | pastor Moon | Nyheter | Velsignelsen | Familieforbundet | Kvinneforum | Den Forente Familie | Prinsippene
C.A.R.P | Prosjekter | Ren Kjærlighet | Den åndelige verden


Postboks 3045  Elisenberg
0207  OSLO
Tel  22 55 39 75
Fax  22 44 85 34
Hovedansvarlig:  Knut Holdhus

E-mail:  enhet@c2i.net
Design and HTML support
Ray G. Dieffenthaler

Copyright © 1999-2004,
FFWPU - Int.  All rights reserved