SFSMO Logo

Vlez
Fakti
Idei
Vesti
Svet
Kontakt

 

Семејна федерација за светски мир и обединување

7 принципи за развој на љубовта

  TTF Kirilica
 

Петти принцип - Трудете се да го поставите духовното над физичкото

Како што растете, се прашувате за вечноста и за потеклото на универзумот. Свесноста за невидливиот Создател, и способноста за работа во хармонија со Него е длабоко искуство.

Зошто луѓе како Мојсеј или Буда го напуштиле својот луксузен живот во царските палати за да станат испосници? Тие откриле дека задоволствата на телото се бледи во споредба со блаженството што го доживува умот преку единство со Бог.

 


Клучот за добар карактер е способноста да се контролираме себеси. Колку и да се трудите, не можете да ги потиснете вашите физички желби. Напротив, физичките желби се дадени од Бога и треба да бидат задоволени на принципиелен начин. Целосна среќа доаѓа само преку исполнување и на физичките и на духовните желби.

Проблемот се појавува кога дозволувате вашите физички желби да ве контролираат. Ова ја отвора вратата за лоши навики и пороци. Алкохолизмот, коцкањето и дрогирањето се само некои од симптомите на личноста чие тело не е под контрола.

 
   

Шести принцип -Ускладете се со Небото за да го пренесете Благословот на земјата

Вовед / Прв / Втор / Трет / Четврт / Петти / Шести / Седми

 
Влез / Факти / Идеи / Вести / Свет / Контакт
www.unification.net/macedonian
(c) СФСМО Македонија
 
Вовед,
најнови
вести и
линкови
Почетоци
Развој
Денес
Семејство
Принцип
Говори
Акции
Лекции
Прослави
За
светското
движење
Адреси
Телефони
Имиња