SFSMO Logo

Vlez
Fakti
Idei
Vesti
Svet
Kontakt

 

Семејна федерација за светски мир и обединување

СФСМО - Македонија

  TTF Kirilica
 

СФСМО е главна организација на Обединувачкото движење - сплет на организации и проекти основани или инспирирани од преч. Сан Мјанг Мун со сопругата Хак Џа Хан Мун.

Во тие активности учествуваат луѓе од сите раси, вери и занимања, од студенти до политички и религиозни водачи, научници, уметници, новинари и други.

Најнови материјали кои може да ви ги понудиме се:

 

Светски
мир преку
вистински семејства
(сфсМОТО)

Ako ne gledate
kirilica na ovaa
strana, kliknete
tuka
.

 
   
...Што е брак? Зошто бракот е важен? Тоа е патот за наоѓање љубов и создавање живот. Тоа е патот каде што животите на мажот и жената се обединуваат. Тоа е местото каде што лозата на мажот се комбинира со лозата на жената. Од бракот произлегува историјата, од бракот се појавуваат народи и започнува идеален свет. Без бракот нема значење постоењето на поединци, народи и идеален свет. Ова е формулата. Мажот и жената треба апсолутно да се обединат...

Пречесниот Сан Мјанг Мун
Во потрага по потеклото на Универзумот

 
Влез / Факти / Идеи / Вести / Свет / Контакт
www.unification.net/macedonian
(c) СФСМО Македонија
 
Вовед,
најнови
вести и
линкови
Почетоци
Развој
Денес
Семејство
Принцип
Говори
Акции
Лекции
Прослави
За
светското
движење
Адреси
Телефони
Имиња